خبر علمی مسرت بخش - تصفیه آب با کوزه سفالی
آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم! (خبر علمی مسرت بخش)
منبع: سایت دکتر روازاده
تصفیه آب با استفاده از کوزه سفالی
با توجه به اینکه با سند معتبر از جانب پردگار تبارک و تعالی در قرآن کریم، فرمایشات ائمه معصومین علیهم السلام و نظر حکمای عالیقدر بهترین آب را برای نوشیدن آب باران عنوان کرده اند و از طرفی به دلیل وجود آلودگی های زیست محیطی و اینکه در اختیار داشتن این آب در هر زمان و هر مکان امکانپذیر نمی باشد. لذا دانشندان اسلامی به این فکر افتادند که چاره ای بیندیشند تا بتوانند در هر زمان و هر مکان به چنین آبی دسترسی داشته باشند.
حکما با تدبیر عالمانه به این مهم دست یافته و آنرا در سرزمین های پهناور اسلامی اشاعه دادند (بماند که با نفوذ استعمارگران این امر رفته رفته کمرنگ و چه بسا در برخی نقاط به فراموشی سپرده شد.)
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که اگر با خاک رس عالی و درجه یک کوزه های گلی ساخته، بطوریکه وقتی آب را داخل آنها میریزند، بعد از گذشت سه روز هر آنچه در آب وجود دارد و مفید نمیباشد از بدنه کوزه به خارج تراوش خواهد کرد و پس از آن هر چه آب در کوزه با قیمانده است چیزی نیست جز آبی که خاصیت آب باران را دارد.
البته حتماً باید توجه شود کوزه گلی، رنگ و لعاب نخورده باشد، زیرا در صورت داشتن رنگ و لعاب عمل تراوش انجام نخواهد شد.
جالب توجه است که اخیراً در تحقیقات صورت گرفته توسط یکی از اعضای موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان که از آب لوله کشی شهری استفاده نموده، گرچه آب را به طور کامل از آلودگی پاک ننموده است (زیرا توصیه ما استفاده از آب چاه یا چشمه برای تهیه آب سالم مانند آب باران از طریق این روش می باشد) اما با این وجود به وسیله همین روش یعنی استفاده از کوزه سفالی، ۶۰ درصد نیترات موجود در آب شهر پس از تراوش از کوزه کاهش پیدا کرده بود.
توجه داشته باشید اگر برای طولانی مدت از این کوزه استفاده کنیم تراوشات آن به خارج کاهش یافته یا به اصطلاح کوزه جرم میگیرد. برای رفع این مشکل دو راه حل وجود دارد. اول اینکه کوزه نو تهیه کنیم و دوم اینکه شن را داخل کوزه ریخته و به مدت جند دقیقه آن را تکان میدهیم تا جرم ها برطرف گردند.
- ۹۴/۰۵/۱۱